in blog, family, food, life

Misi mencari mi kolok

at

Assalamualaikum bersua kembali. Siapa pernah pergi ke Sarawak? Semestinya makanan yang femes disini adalah mi kolok dan laksa Sarawak selain daripada kek lapis Sarawak. Pernah cuba mi kolok tak? Biasanya mi kolok ini ada dua jenis iaitu mi kolok sapi dan mi kolok ayam. Dan untuk yang non-muslim pula…

in blog, Giveaway

#7YearsAnniversaryGiveaway

at

Assalamualaikum dan hai bloggers Oh!Sem semua. Wahhh dah masuk bulan November. Begitu cepat masa berlalu. Tinggal 2 bulan lagi kita nak menjengah tahun baru. In shaa Allah. Usia pun semakin bertambah. Jangan usia yang bertambah tapi amalan ke arah kebaikan tak bertambah pula ya. Okay, tanpa melengahkan masa lagi…

in blog, Giveaway

Alhamdulillah. Menang giveaway. Jom blogwalking!

at

Alhamdulillah. Tak sangka pula dapat menang hadiah dari Giveaway-Let’s Be Beautiful By Ana Suhana. Entri keputusan pemenang ada di SINI. Semoga rezeki Sis Suhana semakin bertambah. Aamin. Tahniah juga buat pemenang yang lain dan terima kasih buat Mrs.A sebab dah inform Safiena. Hampir terlupa pula dateline contest…

in blog, decoration idea, Lifestyle

Rumah pink dan konsep deco minimalist

at

Assalamualaikum bersua kembali. Siapa suka warna pink? Terutama warna pink pastel dan lembut. Sejuk je bila tengok warna tu kan. Okay untuk entry kali ini Safiena nak share apa yang Safiena  save daripada ilham deko yang Safiena jumpa dalam Facebook. Disini nak up kan sedikit gambar dan beberapa tips deko…

in blog, life, random rants

Thank you Celcom!

at

Hari Jumaat yang lepas, 12 Oktober 2018 Safiena dan suami telah pergi ke pusat Celcom nak claim handphone percuma. Nasib baik ada kawan yang kerja dengan Celcom whatsapp Safiena suruh claim handphone free! Uitsss free tu!  Safiena dah lama menjadi pelanggan setia Celcom (postpaid user) selama lebih dari 3…

in blog, decoration idea, Tips

Idea tanam pokok kaktus

at

Siapa minat bunga kaktus? Kalau pergi ke pasar minggu tempat yang pertama yang Safiena akan singgah adalah booth yang jual pokok kaktus dan orkid. Sangat cantik! Sampaikan Safiena nak borong semua. Tapi nak maintain kaktus ni agak sukar kalau tak dijaga dengan rapi. Kaktus Safiena jarang ada yang bertahan lama…

in doodle, graphic design

Throwback : Blog Header Illustration

at

Ada sesiapa yang berminat nak menempah kartun lukis doodle? Cantik kan bila dijadikan blog header. Tetapi sekarang ni trend blog header more ke design yang simple dan fokus ke heading wording design. Ada banyak pilihan font calligraphy yang kita boleh download dari internet. Jom Safiena belanja gambar hasil kerja Safiena…

in family, life, My pet

What a miserable day!

at

Sebaik terjaga dari tidur terasa tak sedap hati. Inilah yang paling Safiena tak suka sebab gerenti akan spoil mood. Safiena tepiskan aura negatif. Taknak nag nag. Nanti husband marah 😏 Seperti biasa, selesai breakfast Safiena akan mengurus anak-anak, mandikan mereka. Biasanya adiknya bangun lebih awal daripada kakaknya.Sayup-sayup kedengaran…

1238