About

Assalamualaikum dan hai sahabat alam maya. Panggil je Kak Safiena. Berasal dari Kuching, Sarawak. Muslim. Mula mengenali dunia blogging pada tahun 2008(alhamdulillah dah hampir 10 tahun didunia blogging!) 😊  Safiena mula belajar asas coding seperti html & css. So, don’t get surprise bila Safiena kerap bertukar blog theme ya 😀 This is how I relieve my stressful 🙂 Depends on my mood. Kemudian diikuti dengan platform Blogger dan seterusnya dengan memiliki domain sendiri hosted by WordPress.  Menulis blog hanya sekadar mengisi masa lapang dan berkongsi idea dan info. Kalau ada kelapangan tu Safiena suka bagi freebie buat visitor yang ‘blogwalking’  🙂

CATS 

Ya! Safiena sukakan kucing. Sejak dari kecil lagi sampailah dah ada anak dua. Syukur alhamdulillah anak-anak tiada alahan kepada bulu kucing. Tapi yang lucunya anak Safiena takutkan kucing. Dalam pada itu juga dia sukakan kucing. Cuma tidak berani nak pegang kucing. 😆

BOOKS 

Membaca? Kalau ada masa lapang Safiena luangkan masa dengan membaca. Minat cerita seram dan misteri. Zaman kanak-kanak dulu minat siri Nancy Drew dan hasil karya Enid Blyton. Sungguh nostalgik!

MOVIE

Movie? Sudah semestinya genre Horror, Thriller & Crime top in the list. Hobi Safiena ni agak pelik sebab suka layan cerita-cerita seram dan gemar tengok live paranormal dalam youtube & media sosial. Cerita cinta? Kalau jalan cerita okay, Safiena bawa popcorn duduk depan tv 😀

Last but not least, salam kenal buat bloggers semua. Have a nice day!

Sebarang pertanyaan bolehlah hubungi Safiena melalui : ladysafiena@yahoo.com

I have used a lot of resources from the net for my blog makeover. Thank you for these free beautiful stock photos. Please check this out. My credits section :
  Stock Photos
Dabblesandbabbles  
Heleneinbetween
Elledrouin
Hautestock
Pexels
Pixabay
Kaboom Pic

  Beautiful Fonts
BeFonts

288 total views, 9 views today