Browsing Category:

blog

in blog, blog makeover, freebie

Top 5 free stock photos

at

Ke manakah menghilangnya Safiena yang tiba-tiba hilang dari radar. Maintenance mode activated! Memang tak sah kalau tidak tukar theme layout kalau dah masuk bulan baru. Biar nampak fresh. Aisehman.. Okay, penampilan blog kali ini agak wide dan luas mata memandang. Safiena menggunakan bermacam jenis gambar untuk dijadikan sebagai featured…

in blog, People

Enam anggota penyelamat Bomba maut.

at

Alhamdulillah kita bersua lagi dibulan Oktober. Pejam celik dah menghampiri penghujung tahun 2018. Usia semakin bertambah. Semoga kita sama-sama tingkatkan amalan sebagai bekalan disana nanti.Safiena masih terkesan dengan berita yang amat mengejutkan dimana seramai 6 orang anggota penyelamat bomba dari Shah Alam dan Kelang, Selangor telah maut dalam…

in blog, cat, life, My pet

Sayangku Titem

at

Beginilah aksinya bila dah dapat greenlight dari Mamanya dapat keluar sekejap. Sekejap je tau. 😆 Actually, tak baik juga kalau kita kandang kucing-kucing kita sepanjang masa tanpa diepaskan. Walaupun untuk sekejap saja itupun sudah memadai. Risau nanti mereka akan mengalami kemurungan. Sekejap nanti Safiena nak share Tips Penjagaan Bulu Kucing…

in blog, doodle, graphic design

#throwback-Doodleku yang dulu

at

Assalamualaikum dan hai bloggers comel. Bersua kembali. Okay, disini Safiena nak ceritakan serba sedikit mengenai ‘journey as a blogger/doodler’. Safiena taklah pemes macam artis hihi 😀 Mula create blog sekitar tahun 2008, dan pada masa tu memang jarang sekali nak update blog. Blogwalking memang aktif masa tu sebab suka…

in blog, food

Real Cafe in South Korea

at

Pernah pergi Korea tak? One of my bucket list! In shaa Allah ada rezeki nanti nak jejakkan kaki di tanah Seoul, Korea. First and foremost kalau pergi travel mesti jalan-jalan cari makan. I am a food lover! Apa yang penting, kena isi perut dulu barulah seronok jejalan tengok keindahan…

in blog, freebie, graphic design

Floral Scallops

at

Freebie datang lagi. Hari ini Safiena datang mood rajin nak buat scallop buat visitor yang setia mengunjungi blog ini. Suka lah nak ingatkan yang floral tu bukan Safiena yang lukis ya. Terlupa pula mana Safiena dapat. Safiena cuma edit buat scallop bubuh atas bunga-bunga cinta tu :DOkay, you…

in blog, Giveaway

Giveaway-Let’s Be Beautiful by Ana Suhana

at

Tadaaa…. 😀 New entry is already up! Assalamualaikum dan hai bloggers comel semua. Kali ini nak up entry by calling you all to join Giveaway – Let’s Be Beautiful by Ana Suhana. Rugi kalau tak join tau hihi 😀 sebab hadiah dia berupa set produk kecantikan. Wow! Menarik tu…

in blog, life, Lifestyle

Selamat Hari Malaysia

at

Tanggal 16 September 1963 telah tercipta sejarah penubuhan Malaysia dan hari ini kita sebagai rakyat Malaysia sama-sama meraikan hari yang bersejarah ini dan esok adalah public holiday! Selamat bercuti semua. Tapi Safiena ni hari-hari memang cuti. Hakikatnya tiada istilah cuti :DIllustrasi gambar oleh : Emila Yusof Blog : Emilatopia…

12347