Browsing Category:

family

in blog, family, food, life

Misi mencari mi kolok

at

Assalamualaikum bersua kembali. Siapa pernah pergi ke Sarawak? Semestinya makanan yang femes disini adalah mi kolok dan laksa Sarawak selain daripada kek lapis Sarawak. Pernah cuba mi kolok tak? Biasanya mi kolok ini ada dua jenis iaitu mi kolok sapi dan mi kolok ayam. Dan untuk yang non-muslim pula…

in family, life, My pet

What a miserable day!

at

Sebaik terjaga dari tidur terasa tak sedap hati. Inilah yang paling Safiena tak suka sebab gerenti akan spoil mood. Safiena tepiskan aura negatif. Taknak nag nag. Nanti husband marah 😏 Seperti biasa, selesai breakfast Safiena akan mengurus anak-anak, mandikan mereka. Biasanya adiknya bangun lebih awal daripada kakaknya.Sayup-sayup kedengaran…

in blog, family, Parenthood

A mother’s love is soft and also fragrant

at

Pernah tengok iklan Softlan tak? Iklan ni merupakan favorite anak sulung Safiena, Ainna. Kalau iklan ni keluar mesti dia akan berlari mendapatkan maminya. Comel je. Patutlah tiapkali sebelum tidur Ainna mesti akan nyanyi “Mama’ ku sayang mama”. Walaupun bunyinya agak pelat tetapi tetap comel. Ainna tidak berapa fasih menggunakan Bahasa…

in blog, family, Parenthood

Birthday Girls!

at

Alhamdulillah syukur bulan Ogos merupakan harijadi anak-anak mami, Ainna(17/8) dan adiknya Azdreena Ainni(21/8). Kakak Ainna selang beberapa hari awal dari tarikh adiknya. Memandangkan cuma selang beberapa hari je jadi Safiena buat combine birthday. Kongsi kek ya anak-anak mami.Saat penuh debaran menunggu giliran nak…

in blog, family, life, photograph, random rants

Random Photos

at

Cuaca agak panas kebelakangan ini. Suhu mencecah hampir 35ºC. Nak keluar rumah pun tak berani lebih-lebih lagi wabak HMFD kembali menyerang kanak-kanak. Mujurlah Ainna tidak merengek minta dibawa keluar. Perlu elakkan suasana yang sesak dengan orang ramai. Musim panas ini kita kena tingkatkan lagi langkah berjaga-jaga…

in family, Parenthood

Kakak dan adik

at

Walaupun perbalahan agak sengit sebentar tadi namun mami berjaya memujuk kakak Ainna untuk berkongsi mainan dengan adiknya. Kesian si adik(Ainni) kena ketuk. Segala penat lelah hilang apabila melihat karenah anak-anak mami. Syukur alhamdulillah kerana dapat menjaga anak sendiri. Mami bekerja di rumah saja lah ya. Sayang kakak Ainna…

in blog, cat, family, My pet, photograph

Aksi si comel

at

Suka kucing tak? Kucing mampu menghilangkan stress dan memberi ketenangan, dalam ertikata sebagai teman untuk meluahkan perasaan. Sebab? Mereka adalah pendengar yang setia dan juga boleh dan sangat dipercayai untuk menyimpan rahsia(sudah semestinya!) Kalau manusia ni belum tentu kan? Hihihi… Ada juga orang yang takutkan kucing. Mungkin geli tengok…

in blog, family, photograph

Handphone yang canggih

at

Trend selfie sekarang seolah sudah menjadi suatu kemestian, termasuk diri Safiena hihi. Tak kurang pula yang snap gambar permandangan dan apa-apa sahaja yang menarik didepan mata. Untuk dikongsikan bersama.  Kamera handphone sekarang sudah canggih. Malah mampu menandingi kamera DSLR contohnya handphone model Huawei P20, Huawei P20 Pro(mampu mengatasi…