Browsing Category:

graphic design

in doodle, graphic design

Throwback : Blog Header Illustration

at

Ada sesiapa yang berminat nak menempah kartun lukis doodle? Cantik kan bila dijadikan blog header. Tetapi sekarang ni trend blog header more ke design yang simple dan fokus ke heading wording design. Ada banyak pilihan font calligraphy yang kita boleh download dari internet. Jom Safiena belanja gambar hasil kerja Safiena…

in blog, doodle, graphic design

#throwback-Doodleku yang dulu

at

Assalamualaikum dan hai bloggers comel. Bersua kembali. Okay, disini Safiena nak ceritakan serba sedikit mengenai ‘journey as a blogger/doodler’. Safiena taklah pemes macam artis hihi 😀 Mula create blog sekitar tahun 2008, dan pada masa tu memang jarang sekali nak update blog. Blogwalking memang aktif masa tu sebab suka…

in blog, freebie, graphic design

Floral Scallops

at

Freebie datang lagi. Hari ini Safiena datang mood rajin nak buat scallop buat visitor yang setia mengunjungi blog ini. Suka lah nak ingatkan yang floral tu bukan Safiena yang lukis ya. Terlupa pula mana Safiena dapat. Safiena cuma edit buat scallop bubuh atas bunga-bunga cinta tu :DOkay, you…

in blog, graphic design

Watermark yang comel

at

Masa untuk buat logo baru. Untuk diri sendiri sebenarnya. All of this while buat design untuk orang lain hihi. Saja nak buat pembaharuan. Teaser untuk comeback, lepas agak lama bertapa. Busy dengan anak-anak. Beginilah life as a wife, mother and part-time blogger. Blog pun dah jarang diupdate. InsyaAllah…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rekaan grafik digital untuk watermark

at

Lagi sekali menerima tempahan grafik design dari orang yang sama. Seperti biasa konsep rekaan yang comel hihi. Comel itu cantik kan? Alhamdulillah idea datang mencurah walaupun Safiena agak sibuk melayan karenah anak-anak disamping menguruskan kerja harian dirumah. Anak-anak mami ni sporting. Sebab dia tahu mami busy dengan tugas…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rindu nak design

at

Alhamdulillah bersua kembali setelah sekian lamanya dah tak update blog. Berbulan lamanya dek kerana sibuk menguruskan hal rumahtangga hihi.. Syukur kerana berpeluang untuk berkongsi sedikit sebanyak tentang apa yang Safiena buat sepanjang ‘bertapa’ ni.Baru sahaja menyiapkan tempahan dari sahabat alam maya yang agak lama Safiena kenal sejak dari tahun…

in blog, Commission, graphic design

Commission : Poster Design

at

Terima kasih kepada student UiTM, SA diatas kepercayaan untuk design Mobile Apps Poster.  Konsep bersahaja dan seratus peratus dari idea Safiena sendiri. Okay kalau ada sesiapa yang berminat nak hire Safiena design grafik bolehlah hubungi Safiena melalui email : ladysafiena@yahoo.com