Browsing Category:

life

in blog, family, food, life

Misi mencari mi kolok

at

Assalamualaikum bersua kembali. Siapa pernah pergi ke Sarawak? Semestinya makanan yang femes disini adalah mi kolok dan laksa Sarawak selain daripada kek lapis Sarawak. Pernah cuba mi kolok tak? Biasanya mi kolok ini ada dua jenis iaitu mi kolok sapi dan mi kolok ayam. Dan untuk yang non-muslim pula…

in blog, life, random rants

Thank you Celcom!

at

Hari Jumaat yang lepas, 12 Oktober 2018 Safiena dan suami telah pergi ke pusat Celcom nak claim handphone percuma. Nasib baik ada kawan yang kerja dengan Celcom whatsapp Safiena suruh claim handphone free! Uitsss free tu!  Safiena dah lama menjadi pelanggan setia Celcom (postpaid user) selama lebih dari 3…

in family, life, My pet

What a miserable day!

at

Sebaik terjaga dari tidur terasa tak sedap hati. Inilah yang paling Safiena tak suka sebab gerenti akan spoil mood. Safiena tepiskan aura negatif. Taknak nag nag. Nanti husband marah 😏 Seperti biasa, selesai breakfast Safiena akan mengurus anak-anak, mandikan mereka. Biasanya adiknya bangun lebih awal daripada kakaknya.Sayup-sayup kedengaran…

in life, Parenthood

Bisikan Iblis

at

Sebuah percakapan Iblis kepada anak buahnya…”Jika kau ingin merosakkan sebuah keluarga, rosakkanlah dulu ibunya!!”Beri dia perasaan akan rasa lelah bertubi yang membuatnya merasa lemah dan habis energi.Jika dia sudah merasa lelah, ambil rasa syukurnya.Biarkan dia merasa bahawa hidupnya habis untuk mengurus keluarga dan buatlah dia tidak…

in blog, cat, life, My pet

Sayangku Titem

at

Beginilah aksinya bila dah dapat greenlight dari Mamanya dapat keluar sekejap. Sekejap je tau. 😆 Actually, tak baik juga kalau kita kandang kucing-kucing kita sepanjang masa tanpa diepaskan. Walaupun untuk sekejap saja itupun sudah memadai. Risau nanti mereka akan mengalami kemurungan. Sekejap nanti Safiena nak share Tips Penjagaan Bulu Kucing…

in blog, life, Lifestyle

Selamat Hari Malaysia

at

Tanggal 16 September 1963 telah tercipta sejarah penubuhan Malaysia dan hari ini kita sebagai rakyat Malaysia sama-sama meraikan hari yang bersejarah ini dan esok adalah public holiday! Selamat bercuti semua. Tapi Safiena ni hari-hari memang cuti. Hakikatnya tiada istilah cuti :DIllustrasi gambar oleh : Emila Yusof Blog : Emilatopia…

in blog, cat, life

Apa dosaku? #kucingdobi

at

Baru-baru ini kita telah dikejutkan dengan video viral  #kucingdobi yang telah diperlakukan dengan kejam oleh dua manusia yang tiada hati perut. Maaf! Terus terang Safiena bagitau taknak tengok video tu. Hancur luluh bila baca news pasal tu. Kalau nak buka video footage cctv tu memang tak sanggup. Ya Allah…

in blog, life, random rants

Salam Aidiladha

at

Selamat Hari Raya Aidiladha buat bloggers comel semua. Ada yang balik ke kampung halaman dan ada yang kena bekerja. Safiena ni memang hari-hari cuti tapi hakikatnya memang takdapat ‘cuti’. Sakit pun kena kena kerja juga. Begitulah life seorang fulltime housewife. Hari-hari ada kerja hihi…