Browsing Category:

life

in blog, family, life, photograph, random rants

Random Photos

at

Cuaca agak panas kebelakangan ini. Suhu mencecah hampir 35ºC. Nak keluar rumah pun tak berani lebih-lebih lagi wabak HMFD kembali menyerang kanak-kanak. Mujurlah Ainna tidak merengek minta dibawa keluar. Perlu elakkan suasana yang sesak dengan orang ramai. Musim panas ini kita kena tingkatkan lagi langkah berjaga-jaga…

in blog, family, life, People, random rants

Burung yang jinak

at

Kesian burung pening bila terlanggar cermin jendela luar rumah. Cepat-cepat angkat sebelum diterkam oleh kucing. Nasib baik tak teruk sangat. Cuma kelihatan mamai. Ainna punya excited. Ingatkan mami dia nak bela. Maaf anak mami. Mami akan lepaskan burung ini. Biarlah dia terbang bebas diluar sana. Kembali ke habitat asal…

in blog, family, life, People

Riang Ria Raya Ke Dua

at

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat blogger yang beragama Islam. Hari Raya Ke-Dua merupakan hari kami bertandang ke rumah sanak keluarga dan rakan taulan. Raya pertama stay di rumah sahaja menunggu sanak keluarga dan sahabat handai datang bertandang.Jom kita cuci mata tengok hidangan yang telah disediakan. Antara…

in blog, family, life, random rants

Malam 7 Likur

at

Keriangan jelas terpancar pada wajah Ainna. Tak sempat pula nak snap gambar dia. Dalam kegembiraan tu sebenarnya terselit rasa takut sebab inilah kali pertama dia tengok bunga api. Kasihan anak mami. Sebelum ini memang tidak pernah terfikir nak belikan dia bunga api.Hmm… nampak gayanya si abah pula yang bermain…

in blog, family, life, My pet, random rants

Quick Post

at

Assalamualaikum… Hai semua. Lama dah tak menjengah bolg kesayangan ini lantaran terlalu sibuk menguruskan hal rumahtangga. Chewaaahh.. Bila jari mula ligat nak menaip, update blog ada-ada sahaja kesayangan mami tumpang duduk bersebelahan maminya.Okay, this is a quick post. Pernah tonton filem Kedi tak? Filem dari Turki. Berkisarkan tentang…

in blog, Girl, life, random rants

Bermulanya sessi persekolahan

at

Siapa diantara uols yang menangis masuk Tahun Satu? Siap ibu atau ayah yang temankan dalam kelas. Begitulah suasana hari pertama sessi persekolahan. Sepanjang minggu sure ibu/ayah yang temankan dalam kelas. Ada pula yang dah biasa dan tidak perlu ditemani.Safiena dulu berdikari hihi.. Al maklumlah semasa kecil Safiena kategori…

in blog, family, life

Lembaran baru 1/365

at

Begitu cepat masa berlalu. Kini kita dilembaran baru di tahun 2018. Usia pun semakin bertambah. Bagi Safiena tiada azam baru selagi azam lama masih tertunggak. Memadailah dengan sering mengingatkan diri untuk tidak berada ditakuk lama. Lain orang lain caranya.Dikesempatan ini, Safiena ingin mengucapkan selamat menyambut kedatangan baru 2018. Semoga…

in blog, family, life, random rants

Ho ho ho happy holidays!

at

Dikesempatan ini Safiena ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Natal buat keluarga Safiena dan sanak saudara yang beragama Kristian. Keluarga Safiena berbilang kaum dan agama and we are living under the same roof. Alhamdulillah kami saling hormat-menghormati antara satu sama lain.Menjelangnya perayaan Hari Krismas Safiena mengambil peluang bersama anak…