Browsing Category:

Parenthood

in life, Parenthood

Bisikan Iblis

at

Sebuah percakapan Iblis kepada anak buahnya…”Jika kau ingin merosakkan sebuah keluarga, rosakkanlah dulu ibunya!!”Beri dia perasaan akan rasa lelah bertubi yang membuatnya merasa lemah dan habis energi.Jika dia sudah merasa lelah, ambil rasa syukurnya.Biarkan dia merasa bahawa hidupnya habis untuk mengurus keluarga dan buatlah dia tidak…

in blog, family, Parenthood

A mother’s love is soft and also fragrant

at

Pernah tengok iklan Softlan tak? Iklan ni merupakan favorite anak sulung Safiena, Ainna. Kalau iklan ni keluar mesti dia akan berlari mendapatkan maminya. Comel je. Patutlah tiapkali sebelum tidur Ainna mesti akan nyanyi “Mama’ ku sayang mama”. Walaupun bunyinya agak pelat tetapi tetap comel. Ainna tidak berapa fasih menggunakan Bahasa…

in blog, family, Parenthood

Birthday Girls!

at

Alhamdulillah syukur bulan Ogos merupakan harijadi anak-anak mami, Ainna(17/8) dan adiknya Azdreena Ainni(21/8). Kakak Ainna selang beberapa hari awal dari tarikh adiknya. Memandangkan cuma selang beberapa hari je jadi Safiena buat combine birthday. Kongsi kek ya anak-anak mami.Saat penuh debaran menunggu giliran nak…

in family, Parenthood

Kakak dan adik

at

Walaupun perbalahan agak sengit sebentar tadi namun mami berjaya memujuk kakak Ainna untuk berkongsi mainan dengan adiknya. Kesian si adik(Ainni) kena ketuk. Segala penat lelah hilang apabila melihat karenah anak-anak mami. Syukur alhamdulillah kerana dapat menjaga anak sendiri. Mami bekerja di rumah saja lah ya. Sayang kakak Ainna…

in blog, family, Parenthood

Bila mereka kontrol remote

at

Beginilah kalau anak-anak mami sudah conquer tv. Nasib baiklah mami dia bukan ‘kaki tv’. Rancangan kartun siang malam. Sampaikan mami dia ni pun dah hafal setiap skrip kartun dalam rancangan tu. Semoga anak-anak membesar dengan sihat. InsyaAllah.Ainna dengan kucing kesayangannya, Titem. Setia menemani si Ainna. Di situ…

in family, Parenthood

Sindrom Mengamuk

at

Salam berhujung minggu buat bloggers semua. Pastinya ada yang keluar bersama keluarga yang tersayang. Quality time with family. Dihujung minggu ini kami sekeluarga tidak ketinggalan keluar bersama sebab bukan selalu dapat keluar lebih-lebih bila suami bekerja. Seperti biasa happy face memang jelas terpancar diwajah anak kecil sebab dia tahu…