Browsing Category:

random rants

in blog, life, random rants

Thank you Celcom!

at

Hari Jumaat yang lepas, 12 Oktober 2018 Safiena dan suami telah pergi ke pusat Celcom nak claim handphone percuma. Nasib baik ada kawan yang kerja dengan Celcom whatsapp Safiena suruh claim handphone free! Uitsss free tu!  Safiena dah lama menjadi pelanggan setia Celcom (postpaid user) selama lebih dari 3…

in blog, random rants

Welcome to the Gutenberg Editor

at

Of Mountains & Printing PressesThe goal of this new editor is to make adding rich content to WordPress simple and enjoyable. This whole post is composed of pieces of content—somewhat similar to LEGO bricks—that you can move around and interact with. Move your cursor around and you…

in blog, life, random rants

Salam Aidiladha

at

Selamat Hari Raya Aidiladha buat bloggers comel semua. Ada yang balik ke kampung halaman dan ada yang kena bekerja. Safiena ni memang hari-hari cuti tapi hakikatnya memang takdapat ‘cuti’. Sakit pun kena kena kerja juga. Begitulah life seorang fulltime housewife. Hari-hari ada kerja hihi…

in blog, family, life, photograph, random rants

Random Photos

at

Cuaca agak panas kebelakangan ini. Suhu mencecah hampir 35ºC. Nak keluar rumah pun tak berani lebih-lebih lagi wabak HMFD kembali menyerang kanak-kanak. Mujurlah Ainna tidak merengek minta dibawa keluar. Perlu elakkan suasana yang sesak dengan orang ramai. Musim panas ini kita kena tingkatkan lagi langkah berjaga-jaga…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rekaan grafik digital untuk watermark

at

Lagi sekali menerima tempahan grafik design dari orang yang sama. Seperti biasa konsep rekaan yang comel hihi. Comel itu cantik kan? Alhamdulillah idea datang mencurah walaupun Safiena agak sibuk melayan karenah anak-anak disamping menguruskan kerja harian dirumah. Anak-anak mami ni sporting. Sebab dia tahu mami busy dengan tugas…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rindu nak design

at

Alhamdulillah bersua kembali setelah sekian lamanya dah tak update blog. Berbulan lamanya dek kerana sibuk menguruskan hal rumahtangga hihi.. Syukur kerana berpeluang untuk berkongsi sedikit sebanyak tentang apa yang Safiena buat sepanjang ‘bertapa’ ni.Baru sahaja menyiapkan tempahan dari sahabat alam maya yang agak lama Safiena kenal sejak dari tahun…

in blog, family, life, People, random rants

Burung yang jinak

at

Kesian burung pening bila terlanggar cermin jendela luar rumah. Cepat-cepat angkat sebelum diterkam oleh kucing. Nasib baik tak teruk sangat. Cuma kelihatan mamai. Ainna punya excited. Ingatkan mami dia nak bela. Maaf anak mami. Mami akan lepaskan burung ini. Biarlah dia terbang bebas diluar sana. Kembali ke habitat asal…

in blog, family, life, random rants

Malam 7 Likur

at

Keriangan jelas terpancar pada wajah Ainna. Tak sempat pula nak snap gambar dia. Dalam kegembiraan tu sebenarnya terselit rasa takut sebab inilah kali pertama dia tengok bunga api. Kasihan anak mami. Sebelum ini memang tidak pernah terfikir nak belikan dia bunga api.Hmm… nampak gayanya si abah pula yang bermain…

12