in blog, Desktop

My Cute Desktop

at

Hollaaaa… kembali lagi. Cuti sekolah sudah bermula. Dah ada plan nak bercuti bersama keluarga? Kalau ada yang pergi ke Sarawak inform-inform lah Safiena ya 😊 Safiena belum ada plan apa-apa lagi. Duduk rumah ngadap laptop kalau ada masa yang terluang.

Tweak desktop background inilah yang paling suka. Hias desktop comel-comel dan buat wallpaper sendiri barulah bersemangat nak buat kerja. Pada mulanya Safiena agak kelam kabut juga menggunakan interface Windows 10 ni. Ala-ala android. Setelah puas roaming, banyak sebenarnya yang boleh kita tweak mengikut kesukaan masing-masing. Jom.. Safiena buat tutor sikit widget yang digunakan pada paparan skrin desktop Safiena.

Apa yang Safiena nak kongsikan disini adalah widget RocketDock. Seperti yang telah ditandakan pada gambar dibawah. Comelkan? Tweak sini tweak sana jadilah rocketdock desktop yang comel setelah ditukar iconnya. Fungsi rocketdock ni untuk minimize shortcut yang ada kat desktop. Taklah berserabut pelanting sini sana kan. Ala-ala MacBook 😆

Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

Leave a comment here sweetie

avatar
  Subscribe  
Notify of