in blog, food, resipi

Resipi Cheesekut yang mudah

at

Sekali cuba nak lagi! Memang sedap walaupun resipinya agak simple. Penyediaan bahan pun tidaklah banyak songeh sangat. Tidak perlu kukus mahupun bake dalam oven. Yang penting ada peti ais hihi..Bahan-bahan:500gm creamcheese (Safiena pakai Philadelphia). Kalau 500gm equal to 2 buku creamcheese.1 tin susu pekat.2 paket…

in life, Parenthood

Bisikan Iblis

at

Sebuah percakapan Iblis kepada anak buahnya…”Jika kau ingin merosakkan sebuah keluarga, rosakkanlah dulu ibunya!!”Beri dia perasaan akan rasa lelah bertubi yang membuatnya merasa lemah dan habis energi.Jika dia sudah merasa lelah, ambil rasa syukurnya.Biarkan dia merasa bahawa hidupnya habis untuk mengurus keluarga dan buatlah dia tidak…

in blog, Giveaway

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

at

Ketika menyibukkan diri sesi blogwalking Safiena ternampak Giveaway yang sedang dan baru berlangsung yang telah dihost oleh adik  Nurul Shafyqah Azry. Kebetulan pula sis ni dalam senarai BLOGROLL Safiena. Uittsss ni mesti join ni. Hadiah dia tu memang menarik. Planner 2019 beb!Sila klik link banner dibawah kalau nak join…

in blog, blog makeover, freebie

Top 5 free stock photos

at

Ke manakah menghilangnya Safiena yang tiba-tiba hilang dari radar. Maintenance mode activated! Memang tak sah kalau tidak tukar theme layout kalau dah masuk bulan baru. Biar nampak fresh. Aisehman.. Okay, penampilan blog kali ini agak wide dan luas mata memandang. Safiena menggunakan bermacam jenis gambar untuk dijadikan sebagai featured…

in blog, People

Enam anggota penyelamat Bomba maut.

at

Alhamdulillah kita bersua lagi dibulan Oktober. Pejam celik dah menghampiri penghujung tahun 2018. Usia semakin bertambah. Semoga kita sama-sama tingkatkan amalan sebagai bekalan disana nanti.Safiena masih terkesan dengan berita yang amat mengejutkan dimana seramai 6 orang anggota penyelamat bomba dari Shah Alam dan Kelang, Selangor telah maut dalam…

in blog, cat, life, My pet

Sayangku Titem

at

Beginilah aksinya bila dah dapat greenlight dari Mamanya dapat keluar sekejap. Sekejap je tau. 😆 Actually, tak baik juga kalau kita kandang kucing-kucing kita sepanjang masa tanpa diepaskan. Walaupun untuk sekejap saja itupun sudah memadai. Risau nanti mereka akan mengalami kemurungan. Sekejap nanti Safiena nak share Tips Penjagaan Bulu Kucing…

in blog, doodle, graphic design

#throwback-Doodleku yang dulu

at

Assalamualaikum dan hai bloggers comel. Bersua kembali. Okay, disini Safiena nak ceritakan serba sedikit mengenai ‘journey as a blogger/doodler’. Safiena taklah pemes macam artis hihi 😀 Mula create blog sekitar tahun 2008, dan pada masa tu memang jarang sekali nak update blog. Blogwalking memang aktif masa tu sebab suka…

in blog, food

Real Cafe in South Korea

at

Pernah pergi Korea tak? One of my bucket list! In shaa Allah ada rezeki nanti nak jejakkan kaki di tanah Seoul, Korea. First and foremost kalau pergi travel mesti jalan-jalan cari makan. I am a food lover! Apa yang penting, kena isi perut dulu barulah seronok jejalan tengok keindahan…

12348