in blog, cute stuff

Casing handphone & journal comel!

at

Jam 10pagi berangkat dari rumah heading to Kuching International Airport. Perjalanan ke airport mengambil masa 20minit jika tidak stranded dalam traffic jam. Hari ini my niece balik ke Kota Kinabalu, Sabah. Semester break UiTM dah sampai ke penghunjung. Tidak terasa masa berlalu begitu cepat.Nak dijadikan cerita, petang semalam…

in blog, cute stuff

Botol Comel!

at

Alahaaaii kenapalah comel sangat? Tak sanggup nak pakai sebab terlampauu comel. Kalau boleh nak simpan dalam peti kaca. Hari-hari nak tengok. Siapa sini yang suka simpan botol jadi koleksi? Jom kita cuci mata tengok botol-botol yang comel ini.Sumber gambar : Pinterest     &nbsp…

in blog, family, Parenthood

A mother’s love is soft and also fragrant

at

Pernah tengok iklan Softlan tak? Iklan ni merupakan favorite anak sulung Safiena, Ainna. Kalau iklan ni keluar mesti dia akan berlari mendapatkan maminya. Comel je. Patutlah tiapkali sebelum tidur Ainna mesti akan nyanyi “Mama’ ku sayang mama”. Walaupun bunyinya agak pelat tetapi tetap comel. Ainna tidak berapa fasih menggunakan Bahasa…

in blog, cute wallpaper

Cute Wallpapers

at

Siapa yang suka save wallpaper yang comel dalam handphone dia? Safiena ada banyak koleksi wallpaper yang comel-comel. I can’t resist sebab terlampau comel. Dalam seminggu selalu tukar wallpaper. Tapi pakai iOS ni agak ‘boring’ sikit sebab tak macam Android yang dapat tukar-tukar theme. Dulu masa pakai Android…

in blog, life, random rants

Salam Aidiladha

at

Selamat Hari Raya Aidiladha buat bloggers comel semua. Ada yang balik ke kampung halaman dan ada yang kena bekerja. Safiena ni memang hari-hari cuti tapi hakikatnya memang takdapat ‘cuti’. Sakit pun kena kena kerja juga. Begitulah life seorang fulltime housewife. Hari-hari ada kerja hihi…

in blog, family, Parenthood

Birthday Girls!

at

Alhamdulillah syukur bulan Ogos merupakan harijadi anak-anak mami, Ainna(17/8) dan adiknya Azdreena Ainni(21/8). Kakak Ainna selang beberapa hari awal dari tarikh adiknya. Memandangkan cuma selang beberapa hari je jadi Safiena buat combine birthday. Kongsi kek ya anak-anak mami.Saat penuh debaran menunggu giliran nak…

in blog, family, life, photograph, random rants

Random Photos

at

Cuaca agak panas kebelakangan ini. Suhu mencecah hampir 35ºC. Nak keluar rumah pun tak berani lebih-lebih lagi wabak HMFD kembali menyerang kanak-kanak. Mujurlah Ainna tidak merengek minta dibawa keluar. Perlu elakkan suasana yang sesak dengan orang ramai. Musim panas ini kita kena tingkatkan lagi langkah berjaga-jaga…

in blog, Segmen

Segmen Bloglist Aug & Sept by zzzyy.blogspot.com

at

Assalamualaikum dan hai bloggers semua. Agak lama dah tak join segmen. Kalau nak lebih lanjut lagi untuk mengikuti post ini sila klik tajuk diatas ya. Jom join Segmen bloglist Aug & Sept by zzzyy.blogspot.com. Syarat-syarat simple je. Kalau nak join bolehlah klik link banner dibawah…

1234568