in family, Parenthood

Kakak dan adik

at

Walaupun perbalahan agak sengit sebentar tadi namun mami berjaya memujuk kakak Ainna untuk berkongsi mainan dengan adiknya. Kesian si adik(Ainni) kena ketuk. Segala penat lelah hilang apabila melihat karenah anak-anak mami. Syukur alhamdulillah kerana dapat menjaga anak sendiri. Mami bekerja di rumah saja lah ya. Sayang kakak Ainna…

in blog, cat, family, My pet, photograph

Aksi si comel

at

Suka kucing tak? Kucing mampu menghilangkan stress dan memberi ketenangan, dalam ertikata sebagai teman untuk meluahkan perasaan. Sebab? Mereka adalah pendengar yang setia dan juga boleh dan sangat dipercayai untuk menyimpan rahsia(sudah semestinya!) Kalau manusia ni belum tentu kan? Hihihi… Ada juga orang yang takutkan kucing. Mungkin geli tengok…

in blog, family, photograph

Handphone yang canggih

at

Trend selfie sekarang seolah sudah menjadi suatu kemestian, termasuk diri Safiena hihi. Tak kurang pula yang snap gambar permandangan dan apa-apa sahaja yang menarik didepan mata. Untuk dikongsikan bersama.  Kamera handphone sekarang sudah canggih. Malah mampu menandingi kamera DSLR contohnya handphone model Huawei P20, Huawei P20 Pro(mampu mengatasi…

in blog, graphic design

Watermark yang comel

at

Masa untuk buat logo baru. Untuk diri sendiri sebenarnya. All of this while buat design untuk orang lain hihi. Saja nak buat pembaharuan. Teaser untuk comeback, lepas agak lama bertapa. Busy dengan anak-anak. Beginilah life as a wife, mother and part-time blogger. Blog pun dah jarang diupdate. InsyaAllah…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rekaan grafik digital untuk watermark

at

Lagi sekali menerima tempahan grafik design dari orang yang sama. Seperti biasa konsep rekaan yang comel hihi. Comel itu cantik kan? Alhamdulillah idea datang mencurah walaupun Safiena agak sibuk melayan karenah anak-anak disamping menguruskan kerja harian dirumah. Anak-anak mami ni sporting. Sebab dia tahu mami busy dengan tugas…

in blog, Commission, graphic design, random rants

Rindu nak design

at

Alhamdulillah bersua kembali setelah sekian lamanya dah tak update blog. Berbulan lamanya dek kerana sibuk menguruskan hal rumahtangga hihi.. Syukur kerana berpeluang untuk berkongsi sedikit sebanyak tentang apa yang Safiena buat sepanjang ‘bertapa’ ni.Baru sahaja menyiapkan tempahan dari sahabat alam maya yang agak lama Safiena kenal sejak dari tahun…

in blog, family, life, People, random rants

Burung yang jinak

at

Kesian burung pening bila terlanggar cermin jendela luar rumah. Cepat-cepat angkat sebelum diterkam oleh kucing. Nasib baik tak teruk sangat. Cuma kelihatan mamai. Ainna punya excited. Ingatkan mami dia nak bela. Maaf anak mami. Mami akan lepaskan burung ini. Biarlah dia terbang bebas diluar sana. Kembali ke habitat asal…

in blog, family, Parenthood

Bila mereka kontrol remote

at

Beginilah kalau anak-anak mami sudah conquer tv. Nasib baiklah mami dia bukan ‘kaki tv’. Rancangan kartun siang malam. Sampaikan mami dia ni pun dah hafal setiap skrip kartun dalam rancangan tu. Semoga anak-anak membesar dengan sihat. InsyaAllah.Ainna dengan kucing kesayangannya, Titem. Setia menemani si Ainna. Di situ…

1345678