in blog, decoration idea, Lifestyle

Rumah pink dan konsep deco minimalist

at

Assalamualaikum bersua kembali. Siapa suka warna pink? Terutama warna pink pastel dan lembut. Sejuk je bila tengok warna tu kan.

Okay untuk entry kali ini Safiena nak share apa yang Safiena  save daripada ilham deko yang Safiena jumpa dalam Facebook. Disini nak up kan sedikit gambar dan beberapa tips deko yang telah dikongsikan oleh tuan tanah Facebook : Yuslan Ibrahim . Memang memukau mata. Syoklah dapat rumah cantik macam tu. Kalau Safiena sure tak keluar rumah punya.

Kediaman ini atas tanah sendiri bersaiz mini banglo 23×36, 3 bilik tidur dan 2 bilik air, lokasi di Port Dickson

Berkonsep simple dan tak sarat (cool and calm)
📍 Banyak alatan perabot daripada Ikea dan Kaison
📍 Frame dan quotes DIY daripada Pinterest 
📍 Cat kaler pink, grey dan black mostly Jenama Jotun/matte finishing
📍 Landskap pokok yang tahan panas spt fiddle fig dan lidah jin
📍 Siap dalam tempoh  5 hingga 6 bulan sahaja
📍 Ketengahkan elemen diy dan bahan terbuang

328 total views, 11 views today

Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

329 total views, 12 views today

3
Leave a comment here sweetie

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
safienaZumal Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Zumal
Guest

Wah, cantiknya deco rumah tu, kalau zumal pun sanggup kerja dari rumah je kalau gitu