in blog, cat, life, My pet

Sayangku Titem

at

Beginilah aksinya bila dah dapat greenlight dari Mamanya dapat keluar sekejap. Sekejap je tau. 😆 Actually, tak baik juga kalau kita kandang kucing-kucing kita sepanjang masa tanpa diepaskan. Walaupun untuk sekejap saja itupun sudah memadai. Risau nanti mereka akan mengalami kemurungan. Sekejap nanti Safiena nak share Tips Penjagaan Bulu Kucing.

Pada hakikatnya, Mama takmau Titem hilang kena culik. Sekarang berleluasa kes kucing kena curi. Senang- senang pula mereka jual. Okay, nama kucing Safiena ni Titem. Titem suka memerhatikan burung diluar. Setiap petang kalau cuaca bagus Mama bagi masa setengah jam ya menikmati keindahan diwaktu petang. Titem jangan nakal-nakal ya. 🐱

Titem ni mengalami ‘masalah’ selepas diberi mandi. Dia tak bantah kalau kita bagi mandi tetapi lepas mandi tu dia akan jadi bad mood pula. Murung taknak makan. Kita nak bagi dia bersih-bersih, tunjuk tanda protes pula. Titem oh Titem. Sebab itulah Safiena tidak menggalakkan dia main diluar lama-lama. Silap haribulan dia terjun longkang. Aduiii…

Okay jom kita sama-sama lihat Tips Penjagaan Bulu Kucing kesayangan kita. 

Sumber : Facebook Gebukan Kucing Anda

Semoga kita sama-sama beroleh ilmu melalui Tips Penjagaan Bulu Kucing ini. Kena rajin buat research dan google. Semuanya dihujung jari. Pucuk pangkal dihati. Tinggal nak dan taknak je. Till then jumpa next entry. Daaaaa…..

Tags: , ,
Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

2
Leave a comment here sweetie

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
safienaMaziah Azalli (Mrs. A) Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Maziah Azalli (Mrs. A)
Member

Gebunya Titem, dia sekor je ke?
Mrs. A ada banyak kucing macam-macam nama ada.
Nak up-date juga kisah kekucing Mrs. A ni tapi masih tersangkut kat draft huhuhuu