in blog, life, Lifestyle

Selamat Hari Malaysia

at

Tanggal 16 September 1963 telah tercipta sejarah penubuhan Malaysia dan hari ini kita sebagai rakyat Malaysia sama-sama meraikan hari yang bersejarah ini dan esok adalah public holiday! Selamat bercuti semua. Tapi Safiena ni hari-hari memang cuti. Hakikatnya tiada istilah cuti 😀

Illustrasi gambar oleh : Emila Yusof 
Blog : Emilatopia

Dah ada plan nak ke mana sempena cuti sekolah? Satu hari je pun 😀 Heppp.. walapun cuma sehari namun masa itu adalah amat berharga and it’s quality time with family. Safiena sekeluarga belum ada planning apa-apa sebab biasanya program tu akan datang last minit.  Kebetulan encik hubby esok pun cuti. 

Okay,  siapa dikalangan sahabat blogger yang suka mengait renda? Mula belajar mengait sejak umur 14 tahun lagi. Masa tu sepupu Safiena yang ajarkan disamping menjadikan buku renda sebagai bahan rujukan. Tapi kalau nak menjahit tu memang Safiena surrenderlah 😀 Jom! Safiena belanja gambar renda bunga yang sempat Safiena buat. Setakat ini cuma untuk hobi sahaja. Sekadar mengisi masa lapang. 

Quote : A Sunday well spent brings a week of content.

Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

Leave a comment here sweetie

avatar
  Subscribe  
Notify of