in blog, doodle, graphic design

#throwback-Doodleku yang dulu

at

Assalamualaikum dan hai bloggers comel. Bersua kembali. Okay, disini Safiena nak ceritakan serba sedikit mengenai ‘journey as a blogger/doodler’. Safiena taklah pemes macam artis hihi 😀 Mula create blog sekitar tahun 2008, dan pada masa tu memang jarang sekali nak update blog. Blogwalking memang aktif masa tu sebab suka tengok blog theme rakan-rakan blogger yang lain. Kalau yang terlampau comel tu memang seharian lah lepak dalam blog dia hihihi 😀 Sayang seribu sayang Safiena dah removed blog-blog lama tu. Ada yang dah expired dan tak renew domain 🙁

Sehingga lah pada tahun 2012 dan 2013 doodle comel memang sangat digemari pada masa tu. Masing-masing tidak ketinggalan mempamerkan talent masing-masing melukis doodle. Apa itu doodle? Doodle tu kartun lukis yang comel dan biasanya dengan imej mata besar. Siapa yang suka lukis doodle sini? Okay Safiena nak kongsikan koleksi doodle-doodle lama Safiena. Nasib baik masih tersimpan rapi dalam pendrive. Ada banyak lagi sebenarnya tapi gagal diselamatkan lantaran laptop rosak dan tak sempat nak transfer masuk data bank 🙁

Inilah diantara koleksi doodle yang Safiena lukis dulu. Lukis pakai freehand dan menggunakan aplikasi Paint Tool SAI


Antara rakan doodler yang seangkatan dengan Safiena, dan masih bertahan dan aktif sampai sekarang adalah Dayang Deno, Merah Itu Jambu, Cci CuteDesign, Meg dan Nor Abdullah Illustrator. Their artwork memang super ohsem! Bolehlah terjah blog dan FB Fanpage diaorang 😀

http://www.dayangdeno.com/

http://merahitujambu.blogspot.com/

http://megu-ish-tuna.blogspot.com/

http://ccicutedesign.blogspot.com/

Projek Geng Dudels Calendar yang pernah kami buat pada tahun 2013


Masih dalam simpanan Safiena 🙂

Pelukis Doodle : Meg of http://megu-ish-tuna.blogspot.com

Pelukis Doodle : Beescode of  http://beescode.blogspot.com

Pelukis Doodle : Dysha Sahhir

Pelukis Doodle : Meg of http://megu-ish-tuna.blogspot.com

Pelukis Doodle : Athirah of  http://merahitujambu.blogspot.com

Pelukis Doodle : Nurdani of  http://nurdaniub.blogspot.com

Pelukis Doodle : Safiena of  https://safienatidlywinkle.com

Pelukis Doodle : Mel Amalina of  https://www.instagram.com/darisinikebintangbintang


Pelukis Doodle : Athirah of  http://merahitujambu.blogspot.com

Pelukis Doodle : Cci of http://ccicutedesign.blogspot.com
Pelukis Doodle : Nor Abdullah of  https://www.facebook.com/CiknorIlustrationDoodles


Pelukis Doodle : Nor Abdullah of  https://www.facebook.com/CiknorIlustrationDoodles


Pelukis Doodle : Beescode of  http://beescode.blogspot.com


Pelukis Doodle : Meg of http://megu-ish-tuna.blogspot.com 



Okay, sekian untuk entri kali ini. In shaa Allah kita akan jumpa dalam next entry. Stay tune! Have a nice day 😀

Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

2
Leave a comment here sweetie

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
safienaDiana Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Diana
Guest

comel comel je semua. dah lama tak doodle eh kak?