in family, life, My pet

What a miserable day!

at

Sebaik terjaga dari tidur terasa tak sedap hati. Inilah yang paling Safiena tak suka sebab gerenti akan spoil mood. Safiena tepiskan aura negatif. Taknak nag nag. Nanti husband marah 😏 Seperti biasa, selesai breakfast Safiena akan mengurus anak-anak, mandikan mereka. Biasanya adiknya bangun lebih awal daripada kakaknya.

Sayup-sayup kedengaran nama Safiena dipanggil. Ni yang buat Safiena cepat panik sebab ever since ayah Safiena terkena strok kami sentiasa mengambil langkah berjaga-jaga. Tapi ayah sekarang sudah beransur pulih. Alhamdulillah. Ayah pun dah dapat drive. Tarikh hari ini Safiena dah mark dalam journal ‘MY SAD DAY‘. Kucing kesayangan kami yang bernama Bibu telah mati terkena langgar. Ayah Safiena tidak sengaja melanggarnya. Ya Allah. Badan Safiena bergegar bila ibu Safiena bagitau hal tu. Rasa nak ‘gugur jantung’ ðŸ˜­ðŸ˜­ðŸ˜­ðŸ˜­ðŸ˜­ Tipu kalau Safiena cakap tak nangis. Ya! Safiena nangis! Siapa yang sayangkan kucing atau apa juga binatang peliharaan mereka pasti merasa apa yang Safiena rasa ketika ini.

Safiena tak nak taip panjang-panjang. Bingkisan ini Safiena up dalam entri blog sebagai memperingati pemergian BIBU. Damailah disana Sayang. Kami sayang Bibu. Bibu sentiasa dalam ingatan.

P/S : Maaf post kali ini agak emo.

Share:

safiena

Hi I am Safiena from Malaysia. Married, mother of two super-active kiddos! Loves pastel color especially PINK. Passionate with cute graphic design i.e makeover blog. Start blogging since 2008.

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
― Bernard M. Baruch

Leave a comment here sweetie

avatar
  Subscribe  
Notify of